На фона на прокурорските акции за купени книжки и подкупи и

...
На фона на прокурорските акции за купени книжки и подкупи и
Коментари Харесай

Росен Желязков капитулира пред корупцията в автомобилната администрация

На фона на прокурорските акции за купени книжки и подкупи и парите, изхарчени за системи за надзор, транспортното министерство призна, че в подопечната й " Автомобилна администрация " се шири корупция.  " На всички е ясно, че в " Автомобилна администрация ” корупция има ", призна вчера отрасловият министър Росен Желязков. Той не е оптимист, че това събитие може да бъде преборено скоро. По думите му рисковете, които водят до корупция и такса " успокоение ", са справедливи и субективни. По отношение на вторите непрестанно се подхващат дейности против лица, за които са открити сходни дейности, но  " това е било, това е и това ще продължава ", разяснява Желязков пред Би Ти Ви в четвъртък.

Той даде обещание да вземе ограничения единствено във връзка с " обективните " аргументи за корупцията в " Автомобилна администрация ", които сега дават опция за  " тясно "  взаимодействие сред бизнеса и администрацията. До два месеца Желязков щял да разгласи какви ще са  " структурните и функционалните промени "  в организацията, в т. ч. понижаване на административните режими - разрешителни и лицензионни, а също и други промени, свързани с инспекциите за дееспособност и пунктовете за периодически прегледи.

" Тази корупция - дали е на равнище рушветчийство или на равнище по-големи взаимоотношения, би била невъзможна, в случай че няма тясно корелиране сред контрола по пътя и издаването на позволения и лицензи от страна на самата администрация ", обясни транспортният министър.

Думите му идват като опровергаване на периодическите акции на прокуратура и антимафиоти в разнообразни регионални дирекции на " Автомобилна администрация " из страната, измежду които София и Благоевград. Последната спецакция бе при започване на април, когато в Перник бе формирано досъдебно произвеждане " против лица, за които има данни, че вземат участие в проведена незаконна група за подкупи " в локалната дирекция на " Автомобилна администрация ".

През октомври м.г. транспортният министър Росен Желязков пусна социална поръчка за 920 000 лева, посредством която да се пресекат опитите за измами. Целта бе персоналните карти на претендентите за водачи да се ревизират в действително време в масивите на Министерство на вътрешните работи, с цел да се види дали лицето, което се явява на изпит, дава отговор на документа за идентичност. Поръчката предвиждаше да се наблюдава и валидността на персоналната карта, по кое време е издадена и други и дали това съответствува с данните на Министерство на вътрешните работи.

БЛОКАДА

Росен Желязков разяснява и проблема с превозвачите, блокирани на границата с Турция поради неплатени санкции. В началото на седмицата стотици български камиони " заседнаха " на пункта " Капитан Андреево ". До обстановката се стигна, откакто неотдавна турските управляващи вкараха спомагателен надзор и не пропущат водачи, които имат неплатени пътни санкции или такси за територията на Турция. Министърът е разговарял с турския дипломат, който е уверил, че няма предумишленост към българските превозвачи. Желязков посочи, че разпоредбите в Турция не са нови, а става въпрос за интеграция на тол системата дружно с граничната и митническата система. По думите му усложнения има единствено на " Капитан Андреево ". На останалите пунктове няма сигнали за сходни случаи.  " Имам уверението от турска страна, че тези случаи ще бъдат прегледани и ще се даде по-голяма осведоменост за разпоредбите. Глобите могат да бъдат оспорвани и по съображение, и по мярка, само че след тяхното възнаграждение ", заяви Желязков.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР